Preventiedraaiboek heropstart lessen verduidelijkt
Sinds vorige week zijn basis- en secundaire scholen volop bezig met preteaching én bereiden ze de gefaseerde heropstart van de lessen op school voor. Een indrukwekkend huzarenstukje, waarvoor heel veel dank en waardering!
Dat een heropstart veilig én doenbaar moet zijn, daarover is iedereen het eens. Om scholen een houvast te geven, werd vorige week een eerste versie van het draaiboek verspreid. Na de aankondiging van de beslissingen van de Nationale Veiligheidsraad, kwam er veel respons uit het veld.
Vandaag vond een constructief sociaal overleg plaats tussen de onderwijsminister, de sociale partners en de CLB-centrumnetten, aangevuld met prof. Erika Vlieghe, voorzitter van de GEES-werkgroep. Daar werd een aantal vragen uitgeklaard rond de exitstrategie en veiligheidsmaatregelen.
In deze update krijg je een antwoord op onder andere deze vragen:
- Ben je verplicht te herstarten op 15 mei?
- Wanneer kunnen 2 bijkomende leerjaren in het secundair starten?
- Kunnen instappende kleuters nog starten?
- Wat zeg je nu het best al aan ouders?
- Kan je grotere groepen maken als je grote lokalen hebt?
- Moeten personeelsleden mondmaskers dragen?
Op dit moment is het preventieluik alvast bijgewerkt. Dat kan je ook als pdf downloaden. Over de verfijning van de pedagogische aspecten van de heropstart op school, vindt nog bijkomend sociaal overleg plaats. Ook het preventieluik zal verder aangevuld worden voor de praktijkvakken, het buitengewoon onderwijs en de internaten, na verder sociaal overleg.
Het volledige draaiboek (zowel het preventieluik als het pedagogische luik) wordt waar en wanneer nodig verder verfijnd en aangevuld. Dit blijft dus een dynamisch instrument. Je blijft via Schooldirect en op de Onderwijs-website steeds op de hoogte van wijzigingen.
Download hieronder het nieuwe draaiboek: