Nieuws Opleidingen

Een gezonde geest in een gezond lichaam


Investeren in welzijn op school is een win voor iedereen! Je schoolteam en je leerlingen. Het zorgt voor minder stress bij je team en bevordert hun veerkracht. Leerlingen presteren beter in een veilige, gezonde schoolomgeving waar ze zich goed voelen. Bovendien ben je als werkgever ook wettelijk verplicht om te investeren in een welzijnsbeleid voor je werknemers.

Geen eenvoudige klus. Daarom nodigt stad Antwerpen in samenwerking met de preventieadviseurs van alle netten je op donderdagnamiddag 9 maart 2023 graag uit op de bijscholing “ Een gezonde geest in een gezond lichaam”.

Tijdens deze bijscholing lichten we je het belang van deconnectie toe, bekijken we hoe je als leerkracht een basishouding rond welbevinden aan je leerlingen kan meegeven en zoomen we specifiek in op welbevinden van leerlingen. Na het infogedeelte is er een netwerkmoment met een hapje en een drankje.

Programma:

· 13.00 uur Onthaal
· 13.30 uur Verwelkoming:
Stefaan Henderieckx, diensthoofd VeiligheidsInstituut en Koen Bastiaens, voorzitter PrevAnt
· 13.45 uur Deconnectie: wettelijk kader en concrete beleidstips
Annick Alders, adviesbureau Cautius
· 14.35 uur Hoe kan je als leerkracht je leerlingen bewust maken van het belang van welzijn zodat ze dit in hun (school)loopbaan kunnen meenemen
Lode Godderis, professor aan het Centrum voor Omgeving en Gezondheid van de KU Leuven en CEO van de externe preventiedienst IDEWE
· 15.20 uur Pauze
· 15.50 uur Hoe bevorder je het welzijn van leerlingen. Vertegenwoordiger(s) Vlaamse Scholierenkoepel
· 16.30 uur Netwerkmoment
· 18 uur Einde

Schrijf je HIER in. Inschrijven kan tot en met 28 februari 2023.

Dit vind je misschien ook leuk...