Nieuws

VOI.CE App

Nu de coronapandemie voor een digitale inhaalbeweging zorgt, trekt ook de onderwijsinspectie een digitaal sprintje met VOI.CE (Vlaamse Onderwijsinspectie – Contribute to Education). VOI.CE is de gloednieuwe, gratis app waarmee we onze specifieke doelgroepen – jij als onderwijsprofessional, maar ook leerlingen en ouders – een stem geven.
Als onderwijsprofessional ben je natuurlijk met het onderwijs begaan. Wij ook. Met de app kun jij als leraar, leerlingenbeleider, zorgcoördinator, directeur, CLB-medewerker, paramedicus … jouw stem laten horen. En dat niet alleen door onze vragen te beantwoorden, maar ook door zelf aan te geven waarover je het wil hebben. Wat vind jij belangrijk voor in ons Vlaams onderwijs? Wat houdt jou bezig? We horen het graag. Omdat onderwijs een zaak is van ons allemaal.

Wij analyseren de verzamelde informatie en geven die daarna terug aan jou, de gebruiker van de app. We zijn er zeker van dat jij – samen met je collega’s – goed gebruik zal maken van de data. Daarnaast zal het ook onze onderzoeken steviger maken. Antwoorden over actuele kwesties, belangrijke vragen … zullen onze gesprekken met iedereen die bij kwaliteitsvol onderwijs is betrokken alleen maar beter maken.
Vanaf vandaag kan je de VOI.CE-app ten volle gebruiken. Zet met onderstaande QR-code de app op jouw slimme telefoon en je bent helemaal klaar om vragen te beantwoorden over de kwaliteit van onderwijs.
Zeg ons jouw gedacht, want wij willen weten hoe jij over ons Vlaams onderwijs denkt. Ben je ook nieuwsgierig naar de mening van anderen, van ouders, van leerlingen, van de onderwijsinspecteurs …? Dan ben je aan het goede adres. Volgende week vertellen we jou hier meer over via de nieuwsberichten in de app.

De onderwijsinspectie dankt je alvast voor jouw interesse!

 1. Zet met één van bovenstaande QR-codes de app op jouw slimme telefoon. Je kan ook de app
  installeren vanuit de app-winkel van het besturingssysteem op jouw telefoon. In beide winkels
  tik je dan VOI.CE in de zoekbalk.
 2. Start na de installatie de VOI.CE-app.
 3. Klik op de tegel “onderwijsprofessional”
 4. Kies de rol die het best past bij jouw hoofdopdracht.
 5. Kies jouw school.
 6. Op het startscherm zie je of er vragen voor je zijn.
 7. Zijn er vragen voor jou? Beantwoord ze en … gedaan!
 8. Als een bevraging enige tijd loopt, ontvang je op een later tijdstip een nieuwsbericht. In dat
  bericht kan je dan zien wat anderen over het bevraagde thema hebben geantwoord.

Hulp nodig bij de installatie?
Neem dan een kijkje op https://onderwijsinspectie.be/nl/voice/hoe-gebruik-je-voice.

Dit vind je misschien ook leuk...